Tanyaka

tanyaka


Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat
Nemzeti Vidékfejlesztési Terv
Földművelésügyi- és Vidékfejlesztési Minisztérium
Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal
Új Magyarország Fejlesztési Terv

14 500 támogatási kérelmet hagytak jóvá

2010. január 18. 13:01

A múlt év végére lezárult az Új Magyarország vidékfejlesztési terv keretéből finanszírozott Agrár-környezetgazdálkodási (AKG) pályázatok elbírálása is, és megindultak a kifizetések - mondta a Napi érdeklődésére Margittai Miklós, a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) elnöke.

Az AKG-program finanszírozási hátterét a nagyszámú jelentkező miatt úgy biztosítja a szaktárca, hogy az öt évre megállapított támogatást 2013-ig az ÚMVP keretéből, majd azt követően a következő fejlesztési programból fizetik ki. A pályázó gazdálkodók már az agrárév kezdetétől, szeptembertől a program kiírásainak és szigorú feltételeinek megfelelően végezték a munkálatokat, így sokak számára jelenthetett megkönnyebbülést a támogatási határozat kézhezvétele, illetve az év végén átutalt támogatás.

Az MVH végül 14 553 támogatási kérelmet hagyott jóvá, ez mintegy 982 ezer hektáron biztosítja a következő öt évben a környezetkímélő gazdálkodás támogatását. A legtöbb célprogram esetében valamennyi igénylőt támogatták, elhúzódó elbírálást és gondot csak az integrált szántóföldi gazdálkodás célprogram jelentős túligénylése okozott. Több mint 16 ezer kérelem érkezett e célprogramra, mintegy egymillió hektár fölötti területre kérve a plusztámogatást, ebből azonban csak 2507-et támogattunk - mondta Margittai. A célprogramban a jóváhagyott kérelmek 515 ezer hektárnyi területet jelentenek. Az elbíráláskor előnyben részesültek a nagyobb állatállománnyal bíró gazdálkodók.

Forrásnapi.hu





Weblap látogatottság számláló:

Mai: 1
Tegnapi: 1
Heti: 5
Havi: 1
Össz.: 4 751

Látogatottság növelés
Oldal: 14500
Tanyaka - © 2008 - 2024 - tany.hupont.hu

Az, hogy weboldal ingyen annyit jelent, hogy minden ingyenes és korlátlan: weboldal ingyen.

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »